Archief

Politie ramt deur in Honselse Nachtegaalstraat

De politie is dinsdagochtend vroeg met geweld een woning in de Nachtegaalstraat in Honselersdijk binnengedrongen. Dit gebeurde volgens een woordvoerder in het kader van een lopend onderzoek. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Er kon niet worden gezegd of het bedoelde onderzoek verband hield met enkele gebeurtenissen begin september. Het ging destijds om een steekincident bij het recreatiegebied De Wollebrand, waarbij ook drugs werden gevonden. In de gemeenteraad werd door Westland Verstandig gevraagd naar de relatie met voorvallen in de Honselse Nachtegaalstraat. Burgemeester Van der Tak sprak op die avond van 13 september over een groot politieonderzoek.



Nieuwe vragen in de politiek


De gemeenteraadsfractie van LPF Westland wil in de Commissie Bestuur van 27 oktober vragen stellen over de politie-inval. "Wat is er precies gebeurd in de Nachtegaalstraat rond 5.00 uur op 18 oktober?", is de eerste vraag.

Verder wil de fractie weten of politie en burgemeester in beeld hebben hoe groot de groep is die al met enige regelmaat voor forse overlast zorgt in de Vogelwijk in Honselersdijk. "Wat kunnen de buurtbewoners concreet verwachten om de rust op zeer korte termijn te laten terugkeren in deze wijk?", vraagt LPF tot slot.

Categorieen:
Honselersdijk Westland 112