Facebook HV Quintus

Zaalhandbal heren: teams Quintus winnen thuiswedstrijd

In de eerste divisie wist het reserveteam van Koornneef/Quintus na een doelpuntrijke wedstrijd Sittardia 2 te verslaan.

In de Eekhouthal wist Quintus in het tweede gedeelte van de eerste helft Sittardia op een marge van vier doelpunten te zetten. De ruststand was 16-12 in het voordeel van de thuisploeg. Na de pauze kwam Sittardia als snel tot op twee doelpunten, waarna Quintus het verschil weer vergrootte. In een spannende slotfase kwam Sittardia tot op één treffer (30-29), dit was vlak voor tijd. Uiteindelijk wist Quintus in de slotminuut de overwinning zeker te stellen door de laatste treffer van de wedstrijd te scoren en won dus met 31-29. Inmiddels staat de Heulse ploeg op de tweede plaats. Frank Meeuwisse en Marc van Vliet scoorden ieder acht keer. Volgende week staat de derby tegen DIOS op het programma.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus wist de eerste thuiswedstrijd in winst om te zetten. Saturnus Leiden werd met degelijk spel aan de kant gezet. In de Eekhouthal liep Quintus in de eerste helft langzaam uit en leidde halverwege de wedstrijd met 18-10. Na de pauze werd het verschil elf doelpunten in het voordeel van Quintus. Saturnus Leiden profiteerde van een mindere periode van de thuisploeg en kwam tot op vijf treffers. Verder liet Quintus het niet komen, zette aan en liep weer uit naar een 31-23 overwinning.

Bekerprogramma

Aanstaande week staan voor WPK/Westlandia, Quintus 2 en DIOS bekerwedstrijden op het programma. Westlandia ontvangt dinsdag het reserveteam van Fiqas/Aalsmeer. Het tweede team van Quintus gaat woensdag op bezoek bij het derde team van Hellas. DIOS speelt donderdag tegen Nieuwegein.