foto Piet Voskamp

Zaalhandbal dames: winst Schipluiden; verlies VELO

Schipluiden wist als enige regioploeg twee punten te pakken. VELO en de reserves van Westlandia leden hun tweede nederlaag van het seizoen.

Tweede divisie B

Degradant Veneco/VELO heeft een stroeve start, want de tweede thuiswedstrijd leverde een nederlaag op. Beekse Fusie Club (BFC) liet zich in het Westland niet voor de tweede keer verrassen. In de openingswedstrijd was Verburch te sterk voor de nummer twee van het afgelopen seizoen. Aan de Noordweg in Wateringen leidde BFC bij rust met 16-11. Na de doelwisseling kon VELO niet dichterbij komen en zag zelfs de tegenstander verder weglopen. BFC vertrok met een 33-22 overwinning naar Limburg.

Hoofdklasse D

De eerste thuiswedstrijd leverde voor Schipluiden meteen de eerste overwinning van het prille seizoen op. In de Postkogekohal trof de thuisploeg NEA, dat al enkele jaren aan het overleven is in de hoofdklasse. De toeschouwers kregen een spannende wedstrijd te zien. Schipluiden leidde halverwege met 13-12. NEA kwam na rust zelfs op voorsprong, maar de thuisploeg herstelde zich tijdig en won de wedstrijd met 21-18. Topscorer werd Kirsten Kok met negen treffers, waarvan vijf uit een strafworp. Erica Boks speelde (voorlopig) haar laatste wedstrijd

De strijd tussen de enige twee reserveteams in deze klasse werd gewonnen door Hellas. In sporthal De Pijl versloeg de Haagse ploeg Westlandia met 33-25. Overigens startte de thuisploeg goed aan de wedstrijd en nam het zelfs een voorsprong van vijf treffers. Hellas repareerde deze achterstand bij rust en had toen al een ruime voorsprong genomen (13-19). Na de pauze kon Hellas gemakkelijk de voorsprong behouden en uitbouwen.