Archief
foto Piet Voskamp

foto Piet Voskamp

Zaterdagvoetbal: doelpuntenfestival bij Westlandia en FC 's-Gravenzande

De regioploegen wisten veelvuldig het net te vinden tijdens deze speelronde. In de wedstrijden van Westlandia (12), FC 's-Gravenzande (8) en Honselersdijk (5) waren veel doelpunten te zien. HVC'10 incasseerde net als Westlandia de eerste nederlaag van het seizoen.



Tweede divisie

Excelsior Maassluis heeft voor de vierde keer op rij de nul gehouden en versloeg mede daardoor in Werkendam Kozakken Boys met 3-0. Door een geode reeks van vier overwinningen op rij is Excelsior Maassluis inmiddels gestegen naar de vierde plaats, waar de ploeg vier speelronden terug op plaats 13 stond.

Eerste klasse B

Westlandia heeft in een spectaculair duel de punten aan de tegenstander moeten laten. Op sportpark Adegeest was het een schiettent. Voorschoten'97 wist zeven keer tot score te komen en Westlandia kwam tot vijf treffers. Het betekende de eerste overwinning voor Voorschoten'97 en de eerste nederlaag van Westlandia. De Naaldwijkers staan op plaats vier.

FC 's-Gravenzande had het moeilijk tegen hekkensluiter Neptunus-Schiebroek. Na een doelpuntrijke wedstrijd moest de 's-Gravenzandse ploeg genoegen nemen met het derde gelijkspel in een uitwedstrijd: 4-4. Inmiddels is FC 's-Gravenzande gestegen naar plaats drie op de ranglijst. Nootdorp won in deze klasse de eerste periodetitel.

Tweede klasse C

Koploper HVC'10 leed op sportpark De Rondgang de eerste nederlaag van het seizoen en lijkt daarmee uitgeschakeld voor de eerste periodetitel. Het verschil met koploper RCL bedraagt drie punten en nummer twee Te Werve heeft twee punten meer en heeft één wedstrijd minder gespeeld. DoCos won met 2-0 van de Hoekse ploeg. HVC'10 zakt naar plaats drie op de ranglijst.

De streekderby tussen VDL en Honselersdijk eindigde in een 5-0 overwinning voor de promovendus. Honselersdijk wist voor de tweede keer dit seizoen achterin de gelederen gesloten te houden. VDL daarentegen bleef doelpuntloos net als in de openingswedstrijd. In De overige wedstrijden wist het minimaal eenmaal te scoren. Honselersdijk is inmiddels gestegen naar plaats zeven en VDL is gezakt naar plaats elf.

Sportclub Monster wist ternauwernood drie punten te pakken tegen hekkensluiter Kethel Spaland. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Jordi van Maanen de enige treffer van de middag. Sportclub Monster staat na de tweede overwinning op rij met 1-0 op plaats negen.

Lyra incasseerde een flinke domper. Op sportpark De Zweth scoorde CWO de enige treffer van de dag in de slotminuut van de wedstrijd. Ondanks de nederlaag blijft Lyra nummer tien op de ranglijst.