Archief

Veerpont Maassluis-Rozenburg voor vijftien jaar veiliggesteld

De provincie Zuid-Holland gaat de veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg voor de komende vijftien jaar aanbesteden. Naast fietsers en voetgangers moet het veer, ook na de komst van de Blankenburgtunnel, beschikbaar blijven voor het autoverkeer.

De provinciale fractie van de SP pleitte al enige tijd voor het behoud van een volwaardig autoveer. "Dit is een grote winst voor de veiligheid en de mobiliteit in de regio", aldus SP-fractievoorzitter Lies van Aelst. "Belangrijk is wel, dat de regio ook financieel bijdraagt."

De provincie stelt in de nieuwe aanbesteding dat het veer in totaal maximaal een miljoen euro per jaar mag gaan kosten. Een kwart daarvan zouden andere partijen zoals gemeenten en het Havenbedrijf Rotterdam gezamenlijk moeten opbrengen.

Volgens de planning van de aanbesteding gaat het contract met de nieuwe exploitant op 1 januari 2018 in. Het huidige contract met Connexxion loopt af op 31 december 2017. Naast behoud van een volwaardig autoveer moet de nieuwe exploitant tenminste één pont volledig verduurzamen.



Update 17 oktober

De gemeente en het bedrijfsleven moeten zich nog over het idee van de provincie uitspreken. Het gaat dan om 2,5 ton aan kosten voor gemeente en bedrijfsleven per jaar.

Categorieen:
Maassluis Algemeen