Archief
Signbiblio

Signbiblio

PvdA wil meer weten over besteding armoedegelden

Hoeveel kinderen groeien er in Maassluis op in een gezin met een laag inkomen? En aan hoeveel kinderen is een kindpakket toegekend, waardoor ze beter kunnen meedoen aan de samenleving? Dat zijn vragen die de PvdA in Maassluis aan het college van burgemeester en wethouders heeft gesteld.

Op Prinsjesdag werd bekend, dat er nog eens 100 miljoen euro structureel beschikbaar komt voor gemeentes om plannen te maken voor kinderen in armoede. De sociaaldemocraten vragen zich af hoeveel daarvan naar Maassluis gaat en of kinderen ook zelf worden betrokken bij de besteding, zoals de Kinderombudsman eerder heeft gezegd. Kinderrechtenorganisatie Defence for Childeren beweert volgens de PvdA dat maar 5 procent van de gemeenten dit ook doet.

De inmiddels afgetreden wethouder David van der Houwen heeft eerder toegezegd dat er zou worden aangesloten bij maatschappelijke organisaties zoals het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds, mede omdat deze organisaties ook geld van andere bronnen binnenkrijgen. Maar de PvdA-fractie heeft hier nog niets van vernomen.

Verder vraagt de partij zich af of gezinnen met een laag inkomen ondersteuning kunnen krijgen bij het bekostigen van huiswerkbegeleiding; bijvoorbeeld door middel van de bijzondere bijstand of het in natura beschikbaar te maken. En of het beschikbaar maken van de gelden via tegoedbonnen gaat, zodat het geld niet gebruikt kan worden voor andere zaken dan de ondersteuning van het kind.

Categorieen:
Maassluis Politiek