Archief

In hoger beroep vier jaar cel geëist tegen 'brute Maassluizer'

Tegen een nu 24-jarige Maassluizer is in hoger beroep vier jaar cel geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk, met de maximale proeftijd van tien jaar. Verder wil het Openbaar Ministerie (OM) dat hem TBS met dwangverpleging wordt opgelegd. In de visie van het OM heeft hij in november 2013 bruut geweld toegepast op zijn vriendin en in augustus 2014 op een medegedetineerde in Zoetermeer.

De eerste zware mishandeling vond plaats op het terrein van Parnassia in Den Haag, waar de man wegens een geweldsdelict verbleef. Tijdens een gesprek over hun relatie, liep zijn toenmalige vriendin uiteindelijk een aantal fracturen op, waarvan zij drie jaar later nog steeds niet geheel fysiek is hersteld.

De tweede zaak speelde zich af in de gevangenis in Zoetermeer. In de visie van het OM heeft verdachte een pan met kokend water over een in de douche verblijvende medegedetineerde gegooid. Als gevolg daarvan heeft het slachtoffer tweede- en derdegraads brandwonden opgelopen.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot vier jaar cel en TBS met dwang. Het OM en de verdachte stelden allebei hoger beroep in. Het OM komt nu tot een deels voorwaardelijke straf om daaraan een contactverbod met zijn ex-vriendin als een bijzondere voorwaarde te verbinden.

De uitspraak is (naar verwachting) over twee weken.

Categorieen:
112