Archief

Provinciale PvdA gaat langs de deuren in Wateringse asbestwijk

De fractie van de PvdA in de Provinciale Staten van Zuid-Holland wil het absoluut zeker weten: Willen de bewoners van de asbestwijk in Wateringen nog een eindinspectie van hun wijk of zijn ze klaar met de afwikkeling van de asbestbrand van januari 2015? De PvdA gaat daartoe zelf de wijk in om dit huis aan huis te vragen.

Hiermee reageerde PvdA-fractievoorzitter Ron Hillebrand woensdagavond op een onduidelijke situatie in de vergadering van de Provinciale Staten. Volgens Hillebrand heeft gedeputeerde Rik Janssen in een commissievergadering duidelijk toegezegd, dat er zo'n eindinspectie op verzoek van de provincie zou moeten komen. Inmiddels is Janssen hiervan teruggekomen, omdat er volgens hem namens de gemeente Westland al een eindinspectie is gedaan en een nieuwe inspectie "volkomen overbodig" is.



Vertrouwen herstellen

De provinciale PvdA vindt het van zeer groot belang, dat het vertrouwen van de bewoners in het openbaar bestuur wordt hersteld en gaat daarom dus zelf op pad om vast te stellen wat de meerderheid van de bewoners in de asbestwijk nu echt wil. Het gaat om circa 200 adressen.

Een motie van de PVV om een onderzoek naar de gelopen gezondheidsrisico's in te stellen, werd (met 20 stemmen vóór en 30 tegen) verworpen.