Archief

Hoekse CDA ziet natuurbegraafplaats niet zitten

De CDA-fractie in Hoek van Holland is tegen het plan voor een reusachtige natuurbegraafplaats bij het dorp. Die zou moeten komen in de Oranjebonnenpolder. Natuurbegraven Nederland heeft 128 hectare grond (goed voor 34.000 graven) aangekocht en wil in eerste instantie 35 hectare gebruiken voor natuurbegraven.

Volgens het CDA leiden de plannen tot grote onrust, "wat is gebleken toen dit onderwerp werd besproken in de gebiedscommissie". De partij wil nu weten in hoeverre de gemeente Rotterdam, waar Hoek van Holland onder valt, betrokken is bij het voornemen. Het CDA vindt een grote natuurbegraafplaats niet te rijmen met een eerder vastgesteld ontwikkelplan voor de polder.

Op internet is een petitie gestart tegen de komst van een natuurbegraafplaats. Die was tot woensdagmiddag door 265 personen ondertekend. WOS Radio sprak woensdagochtend met Sabine Rietkerk, een van de tegenstanders. Volgens haar komen er nog ludieke acties, al wilde zij daar nog niets over vertellen. "Ik wil best terugkomen in de uitzending als we zover zijn".



Het doorgaan van de plannen is afhankelijk van de opstelling van de gemeente Rotterdam, die nog een beslissing moet nemen.