Archief

Rijscholen niet meer welkom op Peulwijk

Rijscholen mogen van Rijkswaterstaat niet langer gebruik maken van parkeerplaats Peulwijk Oost/West langs de A4, bij Wateringen. Dat meldt mediapartner Omroep West. De plek wordt door tientallen rijscholen gebruikt voor motorrijlessen. Sinds kort staat hier een boete op, waardoor rijscholen naarstig op zoek zijn naar een alternatief.

De parkeerplek is officieel een verzorgingsplaats waar automobilisten en vrachtwagenchauffeurs kunnen uitrusten. De rijscholen vormen met hun leerlingen voor gevaarlijke situaties. "Sinds de A4 is doorgetrokken tussen Schiedam en Delft rijdt er meer verkeer en worden de verzorgingplaatsen meer gebruikt," zegt Raymund Valkhof van Rijkswaterstaat. "Dus er is nu echt een reden om de rijschoolhouders te vertellen dat dit niet kan en mag."

Rijkswaterstaat stuurde een brief naar verschillende rijscholen in de regio. Hierin staat als reden voor het verbod 'inbreuk op de verkeersveiligheid en beperking van de parkeercapaciteit'.

Geen alternatief

De plek wordt gebruikt door zo'n dertig rijscholen uit de regio, die nu zullen moeten uitwijken naar een ander stuk grond dat wél gebruikt mag worden. Maar die is er niet, volgens verschillende rijscholen.

Thomas van Rooijen van rijschool Falke komt sinds elf jaar naar Peulwijk toe om daar de bijzondere verrichtingen, een vast onderdeel van het motorrij-examen, te oefenen. "Er komen hier zo'n 30 rijscholen. Waar moeten we naartoe? Er is nergens een ruimte hier."

Oplossing blijft uit

Rijkswaterstaat zegt geen oplossing te kunnen bieden. Valkhof: "Wij gaan over de rijkswegen en verzorgingsplaatsen en niet over de rijschoolhouders."

Rijscholen niet meer welkom op Peulwijk from WOS Media on Vimeo.

Categorieen:
Wateringen Algemeen