Archief

CDA: Doelstellingen jongerenwerk Maassluis bijstellen

Het CDA in Maassluis wil dat er gekeken wordt naar de doelstellingen van het jongerenwerk in de stad. De partij vindt deze nu nogal breed, waardoor het voor de gemeenteraad moeilijk is om te zien of ze daadwerkelijk behaald worden. Daarom zouden de doelstellingen aangepast moeten worden, zo vinden de christendemocraten.

Het CDA wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoe zij er tegenaan kijkt. Ook wil de partij weten of het mogelijk is de leeftijdsgrens voor jongerenwerk van 21 jaar nu, iets flexibeler te hanteren. De fractie komt er nu mee omdat er wordt gewerkt aan een brede en integrale beleidsnotitie, waarin het jongerenbeleid een plaats krijgt.

Een van de grootst mogelijke veranderingen in het jongerenbeleid is een vaste locatie voor het jongerenwerk. Een idee dat al een tijdje in de hoofden van het college rondgaat. In het verleden is er juist gekozen voor een mobiel activiteitencentrum. Het CDA vraagt zich af hoe snel de omslag gemaakt kan worden van mobiel naar vast en hoe de positieve effecten van het mobiele activiteitencentrum kunnen worden gewaarborgd in een vast pand.

Categorieen:
Maassluis Politiek