Archief

Nieuw onderzoek RIVM naar gezondheidsrisico's kunstgrasvelden

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat per direct aan de slag met een nieuwe onderzoeksopzet over gezondheidsrisico's van kunstgrasvelden. Dat is de uitkomst van een overleg tussen onder meer de KNVB, de RIVM en het ministerie van Volksgezondheid.

De RIVM verwacht de resultaten hiervan nog voor het nieuwe jaar te presenteren. Tijdens het onderzoek worden onder andere alle nationale en internationale onderzoeken over kunstgras nogmaals bestudeerd. Daarnaast worden tussen de 50 en 100 kunstgrasvelden in Nederland grondig onderzocht op mogelijke kankerverwekkende stoffen in rubber.

In het tv-programma Zembla werd vorige week aangekaartdat de opzet van onderzoeken, uitgevoerd door het RIVM, naar mogelijke kankerverwekkende stoffen in velden met SBR-rubbergranulaat onvoldoende zekerheid biedt. Voor voetbalvereniging SV Den Hoorn was dit een reden om veld 2 buiten gebruik te stellen. Westlandia (3), Naaldwijk, VELO en SC Monster beschikken eveneens over een veld met dit type rubber, maar hebben hier afgelopen weekend gewoon wedstrijden op gespeeld.

Categorieen:
Monster Naaldwijk Sport