Zondagvoetbal: ruime overwinningen Westlandia en Den Hoorn

Westlandia en Den Hoorn wisten hun thuiswedstrijd overtuigend te winnen. Beide ploegen scoorden vier keer. VELO bleef voor de derde keer op rij ongeslagen en deelde de punten tegen Nieuwerkerk.

Derde divisie B

Voor de derde keer dit seizoen en in even zovele thuiswedstrijden hield Westandia achterin de nul. Nummer 14 van de ranglijst Magreb'90 kwam op bezoek op sportpark De Hoge Bomen en wist in de eerste helft nog de thuisploeg van score af te houden, maar na de doelwisseling was het al snel raak voor Westlandia. In het laatste half uur scoorde Westlandia nog drie keer en won met 4-0. Magreb'90 eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart bij een 3-0 tussenstand. Bij Westlandia debuteerde in de tweede helft Mitchel Jacobs. De Naaldwijkse ploeg staat nu zesde.

VELO is voor de derde keer op rij ongeslagen gebleven. Aan de Noordweg in Wateringen eindigde het treffen tegen Nieuwerkerk in een 1-1 eindstand. Deze stand was al na de eerste helft. VELO eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart (twee keer geel) voor Dennis Blom. Door de puntendeling stijgt VELO een plaats op de ranglijst en staat nu elfde.

Na twee puntendelingen op rij in uitwedstrijden volgde voor Den Hoorn een ruime overwinning op Foreholte. Op eigen sportpark kwam Den Hoorn kwam binnen het kwartier op voorsprong. Na de pauze kwam Foreholte uit het niets langszij, waarna de thuisploeg weer op voorsprong kwam. Niet veel later moesten de bezoekers verder met een man minder vanwege een rode kaart. Met een man meer wist Den Hoorn in de laatste 23 minuten de wedstrijd te beslissen en won het met 4-1. Den Hoorn klimt een plaats op de ranglijst en staat nu derde.