Ballonhal 1

Ballonhal 1

Zaalhandbal heren: winst DIOS; weer verlies Westlandia

DIOS heeft nog steeds om de eerste periode te winnen nadat het een spannende wedstrijd in winst wist om te zetten. Westlandia is na twee wedstrijden nog steeds zonder punten. Het derde team van Quintus won de openingswedstrijd van het seizoen.

DIOS blijft na een kleine overwinning (28-26) op het tweede team van Snelwiek Rotterdam in de strijd voor winst van de eerste periodetitel. De achterstand op koploper Olympia'89 is één punt en volgende week is de laatste wedstrijd van deze periode. Streekgenoot Quintus 2 is uitgeschakeld voor de eerste periodetitel. De Heulse ploeg heeft twee punten achterstand op koploper Olympia'89 en heeft ook nog een slechter doelsaldo.

In de Ballonhal moesten beide ploegen winnen om in de race te blijven voor de eerste prijs van het seizoen. Het werd een enerverende wedstrijd waarin beide ploegen elkaar niet ontliepen. DIOS ging met een 13-12 voorsprong rusten. Na de pauze had Snelwiek een groot gedeelte een voorsprong. De grootste voorsprong was twee treffers (17-19), waarna DIOS weer dichterbij kwam en na een 21-21 tussenstand had de thuisploeg steeds het initiatief. Na een 26-24 voorsprong voor DIOS kwam Snelwiek in de slotfase weer langszij (26-26), waarna de thuisploeg het karwei in de laatste minuten toch wist af te maken en wist het een 28-26 overwinning te behalen.

WPK/Westlandia moet nog een week wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Dat zal dan moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen G.H.V.. In de tweede wedstrijd van het seizoen moest Westlandia al vroeg uit de veren om aan te treden tegen HVV'70, dat haar thuiswedstrijd om 10.45 uur had gepland. In sporthal Vliethorst was de Naaldwijkse ploeg niet bij de les en keek na de eerste helft tegen een 14-10 achterstand aan. Na de pauze kon Westlandia geen potten breken tegen de promovendus en verloor uiteindelijk net 32-23.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus begon de competitie met een ruime overwinning op HVOS. Na een stroef begin in de eerste helft mede door het laten spelen van nieuwe spelers had Quintus een kleine voorsprong bij rust (14-13). Na de pauze liep het allemaal een stuk gemakkelijker en wist de Heulse ploeg in Spijkenisse met 27-19 te winnen.