Piet Voskamp

Zaterdagvoetbal: sportclub Monster en Lyra vieren eerste overwinning

Excelsior Maassluis won voor de derde keer op rij en bezig aan een gestage opmars op de ranglijst. Westlandia en FC 's-Gravenzande zijn nog ongeslagen. Lyra en sportclub Monster wonnen eindelijk hun eerste wedstrijd van het seizoen. HVC'10 blijft koploper.

Derde divisie

Voor de derde keer op rij wist de defensie van Excelsior Maassluis de gelederen gesloten te houden. Mede hierdoor en door de derde overwinning op rij zijn de tricolores gestegen naar de achtste plaats op de ranglijst. Na wedstrijddag zes was de ploeg terug te vinden op plaats 13. Hekkensluiter HHC Hardenberg werd aan de Lavendelstraat met 3-0 geklopt.

Eerste klasse B

De twee Westlandse ploegen hebben samen met Nootdorp dit seizoen nog geen nederlaag geleden. Zowel FC 's-Gravenzande als Westlandia behield de nul achterin. Op het Julianasportpark werd promovendus SVC'08 met 4-0 verslagen. Voor de thuisploeg was het de tweede wedstrijd op rij zonder een tegendoelpunt. FC 's-Gravenzande staat zeven punten achter op koploper Nootdorp, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

De defensie van Westlandia wist voor de vierde keer in zes wedstrijden achterin de nul te houden en is nu de minst gepasseerde ploeg van de afdeling. Op sportpark De Hoge Bomen werd het duel tegen de amateurs van Feyenoord met 1-0 gewonnen. De Naaldwijkse ploeg staat op plaats drie met zes punten achter koploper Nootdorp.

Tweede klasse C

Eindelijk konden de spelers van sportclub Monster en Lyra juichen voor de drie punten. Beide ploegen wonnen in speelronde zes voor de eerste keer. Lyra had na één helft al afgerekend met hekkensluiter Kethel Spaland. De ruststand was 3-0. Na de pauze scoorden beide elftallen nog een keer en kon Lyra een 4-1 overwinning bijschrijven. De Lierse ploeg staat nu op plaats tien.

Sportclub Monster wist in Vlaardingen met 1-0 te winnen van subtopper CWO. Voor de Monsterse ploeg was het de eerste wedstrijd zonder een tegentreffer. Sportclub Monster staat op plaats elf.

Honselersdijk wist de regioploegen Lyra en sportclub Monster onder zich te houden. Op sportpark De Strijphorst won de thuisploeg in een spannend duel met 3-2 van Soccer Boys. Honselersdijk staat nu op plaats acht en Soccer Boys staat nu voorlaatste.

De Waterweg derby tussen VDL en HVC'10 eindigde in een overwinning voor de bezoekers uit Hoek van Holland. HVC'10 kwam op een 1-0 voorsprong, waarna VDL op slag van rust langszij kwam. De beslissende Hoekse treffer werd in de tweede helft gescoord door Jurgen Warbout. HVC'10 blijft zonder nederlaag en koploper op basis van een beter doelsaldo dan UVS. VDL zakt naar plaats negen en ontmoet volgende week Honselersdijk.