Archief
Danny Ploegaert 1

Danny Ploegaert 1

Vooruitblik zaterdagvoetbal: Verburch ontvangt VELO

Komende zaterdag hoopt HVC'10 de koppositie te behouden tegen regiogenoot VDL, kan MVV'27 de eerste uitoverwinning van het seizoen pakken tegen Loosduinen en treffen VELO en Verburch elkaar in een streekderby.



Tweede divisie

Excelsior Maassluis kan tegen hekkensluiter HHC Hardenberg de derde overwinning op rij boeken. De tricolores kunnen net als de twee voorgaande wedstrijden achterin de nul houden. Bij een overwinning loopt Excelsior Maassluis verder weg bij de onderste ploegen en nestelt zich in de ruime middenmoot.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande en Westlandia willen in speelronde 6 hun ongeslagen status houden. FC 's-Gravenzande speelde overigens pas vier wedstrijden. Op het Juliana Sportpark ontvangt de thuisploeg promovendus SVC'08, die al drie keer gelijkspeelde. FC 's-Gravenzande won haar eerste thuiswedstrijd.

Westlandia heeft thuis eenmaal een gelijkspel moeten toestaan en heeft eenmaal gewonnen. Op sportpark De Hoge Bomen zal de wedstrijd gespeeld worden tussen twee promovendi. SC Feyenoord heeft uit nog niet verloren.

Tweede klasse C

HVC'10 is de koploper in deze klasse en zal in de streekderby tegen VDL zowel de koppositie als de ongeslagen status willen behouden. De voorgaande derby (tegen Lyra) eindigde in een gelijkspel. VDL zal zich willen revancheren voor de grote nederlaag tegen RCL.

Lyra en sportclub Monster kunnen dit weekend de eerste overwinning van het seizoen pakken. Op papier lijkt dat voor de Lierse ploeg een gemakkelijke opgave. Lyra gaat op bezoek bij hekkensluiter Kethel Spaland.

Sportclub Monster gaat in Vlaardingen op bezoek bij CWO, dat al drie wedstrijden gewonnen heeft. Het zal geen gemakkelijke opgave worden voor Monster.

Honselersdijk ontvangt op sportpark De Strijphorst Soccer Boys, dat evenveel punten heeft als de gastheer. Soccer Boys heeft de voorgaande twee uitwedstrijden niet gewonnen en wist daarin niet een keer zelf het net te vinden.

Derde klasse B

De topper dit weekend is de wedstrijd tussen VELO en Verburch. VELO zal aan de Noordweg proberen om de koppositie te behouden. Tegenstander Verburch zal niet willen verliezen met het oog op de eerste periodetitel. Overigens speelt VELO een week later tegen de huidige mede-koploper Die Haghe.

Maasdijk en Schipluiden zullen de vrije val op de ranglijst willen stoppen. Dan is een overwinning van belang. Maasdijk gaat op bezoek bij Ariston '80, dat voorlaatste staat met drie punten minder dan Maasdijk. Een echte zes puntenwedstrijd. Schipluiden speelt tegen Quick Steps, dat vorige week verloor van een andere streekgenoot. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt één punt in het voordeel van de Haagse ploeg.

KMD is in vorm en kan voor de vijfde keer op rij ongeslagen blijven en de derde overwinning op rij behalen. KMD kan bij winst garen spinnen bij een gelijkspel in de derby tussen VELO en Verburch.

Naaldwijk zal met veel vertrouwen op bezoek gaan bij mede-koploper Die Haghe. De Naaldwijkers wonnen de voorgaande twee wedstrijden. Die Haghe zal willen winnen om de koppositie niet kwijt te raken.

Loosduinen ontvangt op eigen sportpark MVV'27. Loosduinen klopte vorige week Schipluiden en is even weg bij de laatste plaatsen. MVV'27 zal proberen de eerste uitoverwinning van het seizoen te gaan pakken.

Vierde klasse D

Quintus kan in de wedstrijd tegen SVV proberen om de derde overwinning op rij te pakken. MSV'71 kan voor de vierde keer op rij ongeslagen blijven. Tegenstander is DVC, die vorige week flink klop kreeg van Quintus.