Archief
SV Den Hoorn

SV Den Hoorn

In kaart: Reacties voetbalverenigingen op kunstgraskwestie

Ondanks de uitzending van het tv-programma Zembla over mogelijke gevaarlijke stoffen in kunstgrasvelden, spelen de meeste verenigingen in de regio het komend weekend hun wedstrijden gewoon op kunstgras. Dat blijkt uit een rondvraag bij de verschillende verenigingen door WOS Media. Alleen SV Den Hoorn zegt op haar website besloten te hebben om per direct niet meer te voetballen op veld 2, het kunstgrasveld met mogelijk SBR-rubbergranulaat.

In het programma werd aangekaart dat de opzet van onderzoeken, uitgevoerd door het Rijksinstituut voor Veiligheid en Milieu (RIVM), naar mogelijke kankerverwekkende stoffen in de velden onvoldoende zekerheid biedt. Het gaat hierbij om velden met het zogeheten SBR-rubbergranulaat. Volgens de gemeente Westland hebben Westlandia (3), Naaldwijk, VELO en SC Monster kunstgrasvelden met dit type rubber op hun terrein liggen.

In onderstaande kaart zijn de reacties van de regionale verenigingen over deze kwestie in beeld gebracht.

Mark Valstar, specialist sportaccommodaties van gemeente Westland, gaf donderdag op WOS Radio aan dat we ons voorlopig geen zorgen hoeven te maken over de kankerverwekkende stof in kunstgrasvelden.