Archief
 Flickr-com Rob Oo-CC- 1 1

Flickr-com Rob Oo-CC- 1 1

Recreatieschap Midden-Delfland houdt op te bestaan

Het Recreatieschap Midden-Delfland heeft een voorstel voor opheffing van het schap gestuurd aan de gemeenteraden van Midden-Delfland, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Delft en Rotterdam. Voor 1 december moeten de gemeenteraden een besluit nemen. Het recreatieschap heeft de taak het gebied tussen de grote steden open en groen te houden en voldoende recreatieve mogelijkheden te bieden voor de inwoners.

De voornaamste reden van het stopzetten is, dat het Rijk aangekondigd heeft per 1 januari 2017 uit het Recreatieschap te treden, waardoor een groot deel van de financiƫle middelen wegvalt. Daarnaast was er de wens vanuit het college van B en W om op een vernieuwende manier naar het beheer van het gebied te kijken.

Het Recreatieschap Midden-Delfland beheert de recreatiegebieden op de grens tussen het stedelijk en het landelijk gebied. Er ligt nu een voorstel bij de gemeenteraad van Midden-Delfland dat uitgaat van opheffing per 1 januari 2018. Een nieuwe organisatie voor het beheer moet dan worden opgericht.