Facebook 1 3

Quintus niet opgewassen tegen Achilles Bocholt

De zevende wedstrijd in de Bene-League leverde voor Koornneef W&S/Quintus wederom geen overwinning op. De hekkensluiter nam het in de eigen Eekhouthal op tegen de nummer acht van de ranglijst Achilles Bocholt. De Belgische ploeg verliet Kwintsheul met een 29-24 overwinning.

Beide ploegen opende gelijkwaardig (2-2), maar daarna nam Bocholt na vijftien minuten spelen een lichte voorsprong (8-5). Vijf minuten later was het verschil in Belgisch voordeel opgelopen naar vijf treffers (10-5). Het grootste verschil in de eerste helft was bij 13-7, waarna Quintus langzaam terugkwam in de wedstrijd. Verdedigend stond het opeens goed bij de Westlanders en aanvallend ging het prima. De rust werd door Quintus bereikt met een 11-14 achterstand.

Na de pauze opende Quintus sterk en na ruim zes minuten spelen in het tweede bedrijf was de tussenstand 16-18 voor de Belgische ploeg. De thuisploeg kwam zelfs op één treffer (17-18) en kreeg zelfs de kans op de gelijkmaker, maar wist deze opgelegde kans niet te scoren. Quintus speelde prima handbal, maar kon deze wijze van handbal niet volhouden. Bocholt profiteerde van onoplettendheid in de defensie en kwam op een 22-18 voorsprong. De laatste drie treffers werden gescoord uit een toegekende strafworp. In het laatste kwart van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. Quintus kon de opgelopen achterstand niet verkleinen en Bocholt leunde op een voorsprong van vier treffers. Uiteindelijk kon Achilles Bocholt een 29-24 overwinning bijschrijven en stijgt het naar een gedeelde vijfde plaats. Quintus blijft hekkensluiter.