Archief

Van der Wal gaat keepsters Westlandia trainen

Ex-handbalster Marieke van der Wal gaat aan de slag als keeperstrainer bij de damesselectie van WPK/Westlandia. Al gedurende de voorbereidingen van de zaalcompetitie, die komende weken beginnen, zal zij haar trainersactiviteiten starten.

Van der Wal, de voormalige doelvrouw van Quintus, kijkt uit naar haar rol als keeperstrainer. "De overgang van actief speelster naar trainster geeft invulling aan mijn betrokkenheid bij de handbalsport en graag zie ik toekomstig talent verder ontwikkelen met mijn ervaringen als keepster in de Nederlandse damesselectie", licht Van der Wal haar keuze toe.

Voorzitter Johan Maarschalkerweerd is trots op de komst van Van der Wal. "Met haar inhoud en aansprekende naam kunnen we ons verder versterken", zegt hij.

Van der Wal wist met het Nederlands damesteam afgelopen jaar de tweede plaats te behalen op het wereldkampioenschap in Denemarken. Dit jaar won zij met de damesselectie het Olympisch kwalificatietoernooi in Metz, maar kreeg geen uitnodiging voor de Olympische Spelen zelf.

Categorieen:
Sport