Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Pieter van de Plasschool krijgt subsidie voor muziekonderwijs

Slechts een basisschool in onze regio, de Pieter van der Plasschool in Wateringen, maakt gebruik van de subsidieregeling voor een verbetering van het muziekonderwijs in de klas. Dat blijkt uit gegevens van het Fonds voor Cultuurparticipatie. De school heeft daar 20.000 euro voor gekregen, maar moet er zelf ook geld en tijd insteken.

De komende drie jaar werken in totaal 70 scholen in Zuid-Holland aan het verbeteren van hun muziekonderwijs, onder andere door samenwerkingen aan te gaan met partijen uit het muziekveld. Opvallend is dat er verder nog geen enkele school uit Midden-Delfland, Maassluis of Hoek van Holland aan meedoet. Onbekend is of er wel een aanvraag is gedaan en dat deze bijvoorbeeld niet gehonoreerd is. In heel Nederland zijn er namelijk zo'n 800 aanvragen ingediend, waarvan 542 zijn gehonoreerd.

De Impuls voor het muziekonderwijs is één van de maatregelen van Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen voor goed muziekonderwijs voor kinderen van vier tot twaalf jaar. De aanvraagronde voor nieuwe scholen is overigens net geopend, er is voor volgend jaar 8 miljoen euro beschikbaar.