Archief

GBW vraagt opnieuw aandacht voor ontsluiting Tuinveld

De ontsluiting van de 's-Gravenzandse wijk Tuinveld aan de kant van de Boerenlaan moet beter. Dat stelt GemeenteBelang Westland in vragen aan het college van B en W. Er zou op de Boerenlaan een voetpad moeten komen richting de Koningin Julianaweg en de Boerenlaan zelf zou binnen de bebouwde kom moeten komen te liggen.

De GBW-fractie kreeg eerder het 'lid op de neus' bij de vraag om een loop- of fietsbrug over de Koningin Julianaweg. Nu de wijk Tuinveld voor een groot deel is opgeleverd, hebben bewoners zich tot GBW gewend omdat ze bij de gemeente geen gehoor vinden. Door het ontbreken van een voetpad langs de Boerenlaan moeten voetgangers op de weg of in de berm lopen. Dat levert gevaarlijke situaties op, ook omdat soms te hard de Boerenlaan in wordt gereden ondanks het feit dat er een 30 km zone is ingesteld.

Volgens GBW moet de Boerenlaan opgenomen worden binnen de bebouwde kom, zodat de verkeersregels gelijk zijn met de rest van de wijk en de mogelijkheid tot handhaving vergroot wordt.