Zaalhandbal: VELO dames openen met zege

De dames van Veneco/VELO begonnen de competitie met een overwinning. Na een boeiende en spannende wedstrijd verloor WPK/Westlandia met één punt verschil. De reserves van Quintus heren doen nog steeds mee om de eerste periodetitel. Het eerste team verloor ook wedstrijd zes.

De vreugde was groot bij Veneco/VELO, want na meer dan anderhalf jaar kon de Wateringse ploeg weer een thuisoverwinning begroeten. De laatste thuiszege dateerde van februari 2015. Aan de Noordweg kwam promovendus Oliveo op bezoek. De ruststand was 11-11. Na de pauze wist VELO het verschil te maken mede doordat keepster Iris Zonneveld niet te passeren bleek bij strafworpen van de tegenstander. N totaal stopte zij zes strafworpen. Tevens was rechterhoekspeelster Denise Olsthoorn goed voor vier doelpunten uit evenveel pogingen. Oliveo werd met een 24-21 nederlaag naar Zoetermeer gestuurd.

Bene-league

Na een goede wedstrijd op de avond er voor volgde voor Koornneef/Quintus een mindere wedstrijd. Bij Merksem Handbal had Quintus gezien de verschillen in andere wedstrijden wel de winst kunnen pakken, maar dat lukte niet. De wedstrijd tegen Lions had toch te veel kracht gekost. De Belgische opponent leidde halverwege de wedstrijd met 14-10. Na 60 minuten handbal behaalde Merksem de eerste overwinning van het seizoen. Quintus werd met 31-23 verslagen. Quintus blijft hekkensluiter.

De reserves van Koornneef/Quintus hebben de gedeelde koppositie ingenomen en maken, net als onder andere DIOS, nog kans op het winnen van de eerste periodetitel. In de Eekhouthal had de Heulse ploeg het moeilijk tegen HaVas. Pas laat in de tweede helft wist de thuisploeg de opponent van zich af te schudden. De ruststand was 13-13. HaVas leidde zelfs met 18-14. Uiteindelijk won Quintus met 26-25. Nigel ZUijderwijk was met zeven treffers topscorer aan Heulse zijde.

De eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer/coach Jules van der Donk leverde WPK/Westlandia niet het gewenste resultaat op. Na een spannende wedstrijd tegen Gemini was het verschil minimaal. Westlandia leidde na de eerste helft met 12-11. Na de pauze kwamen beide ploegen los kwa scores. Het publiek kreeg een boeiend duel te zien. Gemini won uiteindelijk met 29-28.