foto Sjoerd de Vos

Zaterdagvoetbal: KMD verslaat Verburch

Verburch ging als nummer één op bezoek bij KMD en kreeg een nederlaag aan de broek. Mede-koplopers VELO en Die Haghe wonnen wel. Maasdijk en Schipluiden verloren weer. Naaldwijk en MVV'27 konden een tweede overwinning noteren.

In een klasse waar iedereen van elkaar kan winnen, waren er weer een aantal verrassende uitslagen te noteren.

Het ongeslagen en koploper Verburch ging in de derby tegen KMD hard onderuit. De Wateringse ploeg leidde op sportpark Suydervelt met 2-0 na de eerste helft. Ruim een kwartier voor het verstrijken van de officiële wedstrijd kwam KMD op een 3-0 voorsprong. In de laatste seconde van de wedstrijd kon Verburch de stand dragelijk maken, maar verloor wel met 3-1. Verburch staat derde en KMD Is terug te vinden op plaats vier.

VELO en De Haghe maakten als mede-koplopers geen fout. VELO had het lastig tegen SEV, maar kon na 90 minuten toch een 3-2 overwinning bijschrijven. Die Haghe ging op bezoek bij Maasdijk en vetrok met een 1-0 overwinning. Voor Maasdijk was het de derde nederlaag van het seizoen en de ploeg is inmiddels terug te vinden op plaats 11.

De seizoenstart van Schipluiden was veel belovend met zes punten uit twee wedstrijden, maar drie wedstrijden verder heeft de promovendus geen punt meer gepakt en is de voormalige mede-koploper terug te vinden op plaats 9. Op sportpark Keenenburg was mede-promovendus Loosduinen met 3-2 te sterk. Bij een 1-2 achterstand miste de thuisploeg een strafschop. Toch kwam Schipluiden drie minuten voor tijd langszij, echter het laatste woord was in de laatste minuut voor de bezoekers.

Naaldwijk lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. Na de mooie overwinning van vorige week tegen Maasdijk volgde een overwinning op Quick Steps. Op sportpark De Hoge Bomen won de thuisploeg het zes puntenduel met 2-1. Naaldwijk kwam hierdoor op gelijke hoogte met de bezoekers op de ranglijst.

MVV'27 behaalde de tweede overwinning van het seizoen en versloeg op sportpark De Commandeur de studenten van Ariston'80. De Maaslandse ploeg won met 3-0 en staat samen met Naaldwijk, Quick Steps en Houtwijk op een gedeelde vijfde plaats

Vierde klasse D

MSV'71 heeft de ongeslagen status op eigen veld weten te behouden. De thuisploeg stuntte tegen mede-koploper CION, dat nog geen punt had laten liggen. Na 90 boeiende minuten stond een 2-2 eindstand op het scorebord. Voor CION leverde het geen schade op, want mede-koploper VOB speelde eveneens gelijk.

Quintus scoorde voor de tweede keer op rij vijf keer in een wedstrijd. De Heulse ploeg versloeg aan de Leeuwerik DVC met 5-1.