Archief

Bandenprikker chanteerde vriend

De Westlandse bandenprikker heeft geprobeerd een vriend banden te laten leksteken, toen hij onder strenge voorwaarden en met een enkelband om was vrijgelaten. Hij zou de vriend hebben gechanteerd en tegelijkertijd hebben getracht hem om te kopen. Dit blijkt uit de aanklacht tegen verdachte Quentin S., die dinsdag voor de rechter staat.

De vriend moest de banden van twintig auto's leksteken aan de Paardebloem in Naaldwijk. Ook moest hij een tekst op de auto's achterlaten: "Ben ik al veroordeeld? Hahaha. Slash." De bandenprikker schreef zelf ook teksten op auto's en onderschreef dat met 'Slash'.

De vriend kreeg elf dagen de tijd om zijn opdracht uit te voeren. Quentin S. zou hem daarvoor 1.000 euro hebben geboden, maar ook hebben gedreigd hem te verlinken aan de politie. De vriend zou iets op zijn kerfstok hebben, dat Quentin S. zou doorvertellen als hij de banden niet lek stak. Maar de vriend stapte zelf naar de politie en dat leidde ertoe dat S. voor de tweede keer werd opgepakt.

Van september 2015 tot 2016 werden in het Westland 292 banden lekgeprikt. Quentin S. werd daarvoor op 6 mei opgepakt. Zijn moeder plaatste daarna een bericht op Facebook, waaruit blijkt dat zijn familie al een jaar psychische hulp voor hem probeerde te krijgen, maar dat hij dit zelf, als volwassen man, weigerde.