Archief
Rode Mijter Company

Rode Mijter Company

VSP wil geen negatieve publiciteit meer rond Sinterklaas

De Verenigde Senioren Partij in Maassluis vindt dat een tentoonstelling in het Oude Weeshuis over de historie van Sinterklaas niet mag leiden tot negatieve publiciteit. De partij onder leiding van Jan van der Maarel wil van burgemeester en wethouders de toezegging dat de tentoonstelling niet 'onevenredig' veel aandacht heeft voor de standpunten van 'een wellicht kleine minderheid' van de bevolking.

De seniorenpartij lijkt niet gecharmeerd van het controversiële lespakket van de 'anti-Zwarte Pietenstichting' Nederland Wordt Beter en vraagt zich af of diezelfde partij ook wordt betrokken bij het vormgeven van de sinterklaastentoonstelling.



Lespakket

De VSP vraagt zich ook af, waarom de burgemeester het aanbod heeft gedaan om als tussenpersoon op te treden voor het lespakket van de stichting Nederland Wordt Beter en waarom de stichting niet gewoon rechtstreeks de lessen presenteert aan schooldirecteuren. De fractie vindt dat de gemeente op die manier de indruk wekt dat zij positief staat tegenover de doelstelling van de stichting.

Weet de burgemeester überhaupt wel wat er in het lespakket zit?, zo wil de partij ook weten. En zo ja, wat vindt het college er dan van? Op de website van de stichting is een voorbeeldbrief te vinden waarin ouders aan scholen kunnen laten weten dat zij hun kinderen op 5 december thuis houden als de scholen vasthouden aan de traditionele Zwarte Piet op hun Sinterklaasfeest. De VSP wil weten hoe het college daarover denkt.

Categorieen:
Maassluis Politiek