Archief
WOS Media

WOS Media

Fietsers kunnen binnenkort weer over Veilingweg

Naar verwachting binnen een maand kunnen fietsers - en dan met name de Lierse jeugd die naar school in Naaldwijk moet - weer gebruik maken van de route via de Veilingweg bij Westerlee. Dit heeft wethouder Meijer van Westland dinsdagavond aangekondigd in zijn antwoord op vragen van het CDA-raadslid Cor van der Mark.

Veel fietsers moeten nu noodgedwongen over de gevaarlijke Kanaalweg/Hoge Noordweg rijden. Dit tot verontrusting bij veel ouders, want er zijn al meerdere kinderen in het water terecht gekomen, zo meldde Van der Mark al in een eerdere commissievergadering.

Particulier eigendom

Al sinds 1 september vorig jaar is de Veilingweg ter hoogte van De Jong Verpakkingen afgesloten. De weg is particulier eigendom en daarom heeft de gemeente geen zeggenschap over wel of niet afsluiten. Destijds was er sprake van een afsluiting van enkele maanden, maar deze leek definitief te gaan worden. De eigenaar heeft geen behoefte om de weg te onderhouden en daar ook geen belang bij.

Vooral in het belang van de schooljeugd is wethouder Meijer aan tafel gaan zitten met de eigenaar van de weg. Er zal nu eerst enig noodzakelijk onderhoud worden uitgevoerd. Voorheen gold deze route ook als een populaire 'binnendoorweg' voor auto's, maar straks kunnen uitsluitend fietsers weer van dit deel van de Veilingweg gebruik maken.