Archief

Gemeenteraad wil snellere opkomsttijden politie

De gemeenteraad van Maassluis heeft dinsdagavond unaniem een motie aangenomen waarin het college van burgemeester en wethouders wordt gevraagd om alles te doen wat redelijkerwijs mogelijk is om een eind te maken aan intimidatie, bedreiging geweld en vernielingen. Ook moet er bij de politie op worden aangedrongen dat ze sneller komen opdagen als er iets loos is in Maassluis. Verder staat er in de motie dat er een betere samenwerking en communicatie zou moeten komen van politie met buurtpreventie en buurtwhatsapp-groepen.

Ook draagt de motie op om de gemeenteraad blijvend en tijdig te informeren over de voortgang van de situatie. De inzet van het jongerenwerk, buurtwerkers en gezins- en straatchoaches moeten worden versterkt en vergroot met professionals die ervaring hebben met dergelijke situaties. De raad vindt verder dat er moet worden aangedrongen op het voeren van gesprekken tussen vertegenwoordigers van bewoners, jongerencentrum Ummah Wahidah, de moskee, ouders en jongeren en andere betrokken partijen.

Kritiek

Raadsbreed was er veel kritiek op de keuzes van de politie in de afgelopen weken. VVD-fractievoorzitter Gerard van der Wees haalde fel uit: "Het is niet acceptabel dat bewoners (aan de telefoon red.) te horen krijgen dat onze lokale problemen geen prioriteit hebben. Dat is gewoon niet uit te leggen aan onze inwoners."

Categorieen:
Maassluis Politiek