Archief
Bas Booister

Bas Booister

College wil verharding paden nog even uitstellen

De gemeente heeft ervoor gekozen om de zandpaden in het Beethovenpark in Maassluis alleen te voorzien van een extra laag zand, omdat het beheerplan wegen in december van dit jaar pas wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen door het college van burgemeester en wethouders aan de PvdA.

Het college vindt dat de paden een goede bruikbaarheid hebben en dat de grotere investering om de paden te asfalteren te overwegen is bij groot onderhoud aan het park. De paden in het Beethovenpark zijn ontdaan van begroeiing en de verharding is daar waar nodig aangevuld en uitgevlakt, zo stelt het college.

Drainage andere parken

De drainage in de omgeving van het Oleanderpark en dan met name de Mimosastraat liet te wensen over. Regenwater spoelde in de tuintjes. Het Stadsbedrijf gaat de werking van de drainage die in en rond het park aanwezig is, controleren en waar nodig herstellen.

Het na regen ontoegankelijke recreatiegebied aan de Nieuwe Waterweg tussen Station Maassluis West en het voetgangerstunneltje onder het spoor bij de Kwartellaan, is deels meegenomen in het onderhoudsplan voor 2016. Daarnaast zullen de paden verder worden meegenomen bij het groot onderhoud, waarvoor in de kadernota 2017 geld voor is opgenomen.

Categorieen:
Maassluis Politiek