Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Van der Tak heeft aangifte gedaan tegen fractie WV

Burgemeester Sjaak van der Tak van Westland heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de leden van de fractie van Westland Verstandig die aanwezig waren bij de raadsvergadering van 13 september. Hij kreeg die opdracht van de gemeenteraad op vrijdag 16 september. Leden van de fractie worden ervan verdacht informatie uit die vergadering geopenbaard te hebben. Ook het lekken van geheime stukken uit het dossier 'schorsing raadsgriffier' is bij de aangifte meegenomen.

Peter Duijsens, de fractievoorzitter van Westland Verstandig, zei eerder tegenover WOS Media dat hij dat onterecht vindt en wil juist onderzoek laten doen naar alle partijen in de gemeenteraad vanwege het lekken uit de besloten vergaderingen. Maar de raad ging daar niet mee akkoord.

Westland Verstandig publiceerde half september meerdere 'vertrouwelijke' stukken, waar geheimhouding op zou rusten, op de eigen website van de partij. Ze hebben betrekking op het dossier rondom de geschorste raadsgriffier Nico Broekema. Op de dag van publicatie zei Duijsens daarover dat hij toestemming had van de advocaat van Broekema om de stukken te publiceren, een dag later wijzigde hij die verklaring in toestemming van Broekema zelf.

Categorieen:
Westland 112