Archief
Google StreetView

Google StreetView

Luna Events wordt in de gaten gehouden

Het zalencentrum Luna Events bij de bloemenveiling in Honselersdijk (voorheen Fleuresto) zal de komende tijd extra in de gaten gehouden worden door de autoriteiten. Dat blijkt uit een memo van burgemeester Van der Tak aan de gemeenteraad van Westland. Dit gebeurt na meerdere klachten van omwonenden.

Op 14 juli dit jaar waren er negen zogeheten handhavingsverzoeken uit de buurt gekomen. Er werd geklaagd over geluidsoverlast en werden ook vraagtekens bij de sluitingstijden gezet. Luna Events heeft zich onder meer toegelegd op het organiseren van bruiloftsfeesten voor allerlei specifieke culturele groepen.

Binnen de Westlandse gemeenteraad zijn de klachten herhaaldelijk aangekaart door de fractie van GemeenteBelang Westland. In zijn memo stelt burgemeester Van der Tak, dat bij de Omgevingsdienst Haaglanden een geluidsmeting is aangevraagd. "Ook de politie en de BOA's (buitengewoon opsporingsambtenaren - red.) is gevraagd extra aandacht aan Luna Events te besteden. Daarnaast zullen wij de eigenaar uitnodigen voor een gesprek waarin de klachten over de ondervonden overlast besproken zullen worden" , aldus Van der Tak.



Bestemmingsplan

Buurtbewoners vroegen zich ook af, of de activiteiten van Luna Events wel voldoen aan het geldende bestemmingsplan. Dat is inderdaad het geval, zo blijkt uit een zogeheten legalisatietoets. Het betrokken perceel aan de Dijkweg 66 in Honselersdijk valt onder het bestemmingsplan 'Bloemenveiling'. Op grond van dit bestemmingsplan rust op het perceel de bestemming 'Horeca'. Een aspect van aandacht is nog de categorie.

Op 2 mei 2014 is aan Luna Events een omgevingsvergunning verleend voor het gedeeltelijk verbouwen van een zalencentrum waarbij plaats is voor 650 personen. Hierbij is geoordeeld dat geen sprake is van strijdigheid met het bestemmingsplan. Tegen deze vergunning is geen bezwaar en/of beroep aangetekend. De vergunning is onherroepelijk, aldus Van der Tak.