Archief

LPF wil snelle sloop Heulse woning

LPF Westland wil dat de woning op de hoek van de Kerkstraat en de Vorkotterstraat in Kwintsheul snel wordt gesloopt. Met een verwijzing naar de supermarktbrand uit 2012 stelt de partij, dat Kwintsheul niet zit te wachten op een nieuwe grote brand in het centrum van het dorp. Burgemeester Van der Tak wordt gevraagd druk uit te oefenen om tot snelle sloop te komen.

Op de locatie moet een appartementencomplex komen. Vorig jaar december werden daarover door D66 al vragen gesteld, omdat het volgens de Democraten en nu ook LPF een goede gelegenheid is om de verkeersveiligheid op de kruising te vergroten. In april meldde het college dat gesproken zou worden over het bouwplan met als inzet het terugplaatsen van de gevel. Daarna is het stil gebleven. De LPF wil nu weten wat het overleg met de ontwikkelaar heeft opgeleverd en of bij de vergunningaanvraag voor nieuwbouw rekening met de verkeersveiligheid wordt gehouden.

Overigens is het betreffende pand niet deels ingestort, zoals de LPF in de vragen stelt. De ontwikkelaar heeft vooruitlopend op de sloop bewust een deel uit het dak laten 'happen' om te voorkomen, dat de oude woning gekraakt wordt.

Categorieen:
Westland Politiek