Archief
Locatie ISW-aan Madeweg in Monster - foto Google Streetview

Locatie ISW-aan Madeweg in Monster - foto Google Streetview

Gemeente wil aan Madeweg zowel ISW als Lidl blij maken

De gemeente Westland wil een verlangen van scholengroep ISW en een wens van de Monsterse vestiging van supermarkt Lidl proberen te combineren. De leerlingen van het ISW-school aan de Madeweg in Monster zouden onderdak moeten krijgen bij ISW Gasthuislaan in 's-Gravenzande en de Lidl zou dan in Monster groter kunnen gaan wonen op die ISW-locatie aan de Madeweg. Dit staat in de begroting 2017-2020 die bij de Westlandse gemeenteraad is ingediend.

Het aantal leerlingen van ISW Madeweg loopt al jaren terug, zo stelt het college van B en W. Het aantal aanmeldingen op een aantal andere locaties neemt echter wel toe. De ISW-organisatie heeft er daarom een paar jaar geleden voor gekozen om alle derdejaars leerlingen vanuit ISW Gasthuislaan uit 's-Gravenzande les te geven op de locatie aan de Madeweg in Monster. Dit is echter geen wenselijke situatie vanwege organisatorische problemen en omdat ouders bezwaar hebben als hun kinderen naar Monster moeten fietsen.

Uitbreiding in 's-Gravenzande

ISW heeft daarom bij de gemeente Westland aangegeven graag de locatie Madeweg te willen sluiten en de locatie Gasthuislaan uit te breiden, zodat alle leerlingen in dat gebouw les kunnen krijgen. Naast dit verzoek van ISW kwam de vraag van supermarkt Lidl of in Monster uitgebreid zou kunnen worden. Daarbij was het oog gevallen op de ISW-locatie aan de Madeweg, op een steenworp afstand van de huidige vestiging.



Als die ISW-locatie verkocht wordt aan Lidl, ontvangt de gemeente hiervoor een opbrengst die deels ingezet kan worden voor de uitbreiding van ISW Gasthuislaan. Rekening houdend met een eigen inbreng van ISW, denkt het college van B en W aan een netto-investering door de gemeente ter grootte van circa 950.000 euro.