Archief

Fusie VVD Midden-Delfland en Maassluis stap dichterbij; Westland haakt af

VVD Maassluis en VVD Midden-Delfland hebben een nieuwe stap gezet op weg naar een fusie. In Den Hoorn is afgelopen zaterdag een convenant hierover ondertekend door de voorzitters van beide afdelingen.

Het convenant is het resultaat van gesprekken die afgelopen maanden hebben plaatsgevonden en waarvan de leden van beide afdelingen in speciale ledenvergaderingen hun aanvullingen en akkoord hebben gegeven. De laatste formele stappen kunnen volgens beide besturen nu gezet worden.

In een oprichtingsvergadering zal de nieuwe afdeling officieel worden. Daarbij wordt ook het nieuwe bestuur gekozen en de nieuwe naam vastgesteld. Leden in Maassluis en Midden-Delfland zijn uitgenodigd zich kandidaat te stellen voor een functie in het nieuw te vormen bestuur of kandidaten voor te dragen.

Er was sprake van dat VVD Westland eveneens in de fusie betrokken zou worden, maar dit is voorlopig niet het geval. "We hebben met zijn drieën om tafel gezeten en voor ons (Maassluis en Midden-Delfland, red.) bleek de noodzaak voor een fusie hoger dan voor de tak in Westland", aldus Wouter de Nie, voorzitter van VVD Maassluis. "Dat VVD Westland in een later stadium alsnog deel uitmaakt van de fusie, is niet uitgesloten."