Archief

College zet in op ondergrondse parkeergarage in Monster

Een voorstel voor een ondergrondse parkeergarage in het centrum van Monster en een onderzoek naar het in stand houden van zwembad De Waterman in Wateringen. Dat zijn enkele opvallende nieuwe elementen in de ontwerpbegroting 2017-2020 die het Westlandse college van B en W aan de gemeenteraad heeft toegezonden.

"Deze begroting stemt ons positief", aldus het college bij de aanbieding. "Voor het eerst sinds jaren heeft de gemeente Westland ruimte om extra te investeren, haar eigen vermogen te vergroten en de woonlasten voor inwoners niet te laten stijgen of zelfs te laten dalen", luidt de nadere toelichting.

4 miljoen euro

Voor het bouwen van een ondergrondse parkeergarage in het centrum van Monster willen B en W een bedrag van 4 miljoen euro uittrekken. Voor een onderzoek naar het in stand houden van zwembad De Waterman in Wateringen of mogelijke alternatieven daarvoor (het zogeheten plan Aquarius) wil het college 50.000 euro uittrekken.

Leefbos

Met gelden uit het te vormen Fonds Leefomgeving kunnen mogelijk enkele initiatieven worden gefinancierd, zo wordt gesteld. Het college denkt daarbij onder meer aan het idee voor een centraal in de gemeente gelegen leefbos, een trapveldje aan de Esdoorn in Naaldwijk en meer aandacht voor speeltuinen in het algemeen.

Behandeling in raad

Op 1 november wordt de ontwerpbegroting Westland behandeld tijdens een openbare commissievergadering (aanvang 19.00 uur). Vervolgens behandelt de gemeenteraad de begroting in de openbare raadsvergadering op dinsdag 8 november. Deze vergadering begint om 14.00 uur.