Zondagvoetbal: Westlandia wint na doelpuntenfestival

Van de drie regioploegen wist alleen Westlandia drie punten te pakken. VELO kon het eerste punt begroeten. Den Hoorn vergat drie punten te pakken en speelde gelijk.

Derde divisie

Na een spectaculair scoreverloop heeft Westlandia drie punten overgehouden in de thuiswedstrijd tegen Juliana'31. Na 90 minuten stonden acht treffers op het scorebord, waarvan vijf in het voordeel van de Naaldwijkse ploeg. Jeroen Spruijt bracht binnen acht minuten zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Juliana'31 kwam langszij en voor rust scoorden beide ploegen nog een keer. Na de pauze kwam Westlandia vlak na theepauze weer op voorsprong. Vier minuten voor tijd scoorde Spruijt zijn derde en bracht de 5-3 eindstand op het scorebord.

VELO heeft aan de ontmoeting tegen Alphense Boys één punt overgehouden. Na 90 minuten spelen stond een 1-1 eindstand op het scorebord. In Alphen opende de thuisploeg in de eerste helft de score, waarna een speler van Alphense Boys voor rust nog met rood van het veld werd gestuurd. VELO profiteerde vlak voor het rustsignaal van de man meer situatie. In de tweede helft kon VELO geen bres slaan in de Alphense verdediging. VELO en Laakkwartier staan gedeeld laatste met één punt uit vier wedstrijden.

Den Hoorn heeft de uitwedstrijd tegen DONK afgesloten met een gelijkspel. Voor de ploeg uit Midden-Delfland was het gezien het aantal goede kansen twee punten te weinig. Den Hoorn opende de score na zeven minuten spelen en moest vlak voorrust uit een benutte strafschop de gelijkmaker incasseren. Na de pauze leek Den Hoorn een kwartier voor tijd de winst naar zich toe te trekken. De bezoekers in Gouda benutten een strafschop. De domper kwam vier minuten voor het verstrekken van de officiële speeltijd. DONK scoorde de gelijkmaker. Door het gelijkspel is Den Hoorn gedeeld koploper af en staat twee punten achter koploper Delft.