Archief
Ballonhal

Ballonhal

Zaalhandbal: DIOS wint streekderby tegen WHC

Door de regioploegen die in actie kwamen, werd een overwinning behaald. DIOS won voor de derde keer op rij en blijft mede-koploper. De reserves van Quintus revancheerden zich na de nederlaag van vorige week.



Heren

Eerste divisie

Na drie wedstrijden spelen ligt DIOS op koers voor de eerste periodetitel. De ploeg uit Midden-Delfland won ook de derde competitiewedstrijd. In de Ballonhal bleek de thuisploeg duidelijk te sterk voor streekgenoot WHC.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was bekend dat één van deze ploegen of allebei voor de eerste keer punten gingen verspelen, want zowel DIOS als WHC had de eerste twee wedstrijden gewonnen.

Voor WHC was Barry Duijndam een plaag, want de doelmanstond vaak in de weg bij een Loosduinse doelpoging. Na de eerste helft ging DIOS met een 14-10 voorsprong de kleedkamers in. Na de pauze wist WHC geen antwoord te verzinnen op de tactiek van DIOS. De thuisploeg liep verder weg en won met 27-19. Voor de eerste keer dit seizoen hield DIOS de tegenstander onder de 20 treffers.

Frank Snelders (8 treffers) en Frank Koole (6 treffers) waren het meest succesvol voor de thuisploeg. DIOS gaat na drie wedstrijden samen met promovendus Snelwiek 2 ongeslagen aan de leiding.

Dames

Eerste divisie

Na de slechte wedstrijd van vorige week tegen Fortissimo herpakten de reserves van Virto/Quintus zich in de thuiswedstrijd tegen Z.A.P. (Zwaluwen Anna Paulowna). De bezoeksters liepen in de Eekhout hal tegen de eerste nederlaag aan van het seizoen na twee gewonnen wedstrijden. Quintus speelde een sterke eerste helft en ging met een 19-11 voorsprong rusten. Na de pauze werd de wedstrijd op eind rommelig, maar Quintus kwam daardoor toch niet in de problemen en sloot de wedstrijd af met een 33-27 overwinning. Keepster Laura Govaarts was vaak een sta in de weg voor de bezoeksters. Volgende week speelt Quintus de topper tegen DSVD in Deurningen.

Nederlands damesteam

Het Nederlands Handbal Verbond heeft vandaag bekend gemaakt dat bondcoach Henk Groener zijn aflopende contract per 1 januari 2017 niet zal verlengen. Groener heeft zelf de beslissing genomen om te stoppen als bondscoach. Groener stond vanaf 2009 aan het roer bij Oranje.

Categorieen:
Midden Delfland Sport