Archief
Lisan Duijvestijn en Arthur van Dijk - foto Fred van der Ende

Lisan Duijvestijn en Arthur van Dijk - foto Fred van der Ende

Roovers wint Rijk Zwaanloop

De zeventiende editie van de Rijk Zwaanloop in 's-Gravenzande is zaterdag gewonnen door Alwin Roovers uit het Noord-Brabantse Rijsbergen. In de slotkilometer van deze wedstrijd over 10 Engelse mijl (16,1 km) rekende hij af met Michael Gebrehiwet uit Den Haag. Roovers zegevierde in 54.39 en had daarmee 16 seconden voorsprong op Gebrehiwet.

Snelste vrouw was voor de derde keer in successie Marlies Jongerius uit Wateringen. Een nieuw persoonlijk record zat er deze keer niet in. Jongerius moest genoegen nemen met 1.02.54. Achter de Haagse Janna van Dijk (1.05.35) finishte Carla Ophorst uit Honselersdijk als derde in 1.07.05.

Westlands record 70-plus

De dit jaar 70 jaar geworden Heulenaar Piet van Schie wilde in 's-Gravenzande onder de 1 uur en 17 minuten lopen. In dat geval zou hij namelijk het Westlands record bij de 70-plussers naar zich toetrekken. Van Schie voldeed ruimschoots aan zijn doelstelling. Hij passeerde de streep in 1.14.09 en heeft daarmee het betreffende Westlands record met ruim drie minuten aangescherpt.Wedstrijd over 5 km

Bij afwezigheid van Jeroen van Aken, gold Arthur van Dijk als favoriet in de wedstrijd over 5 kilometer. De 45-jarige Monsternaar maakte die verwachting helemaal waar. Van Dijk zegevierde in 16.09. Op de tweede plaats volgde Sjoerd van Marrewijk. De Heulenaar liet 16.35 afdrukken.

Bij de vrouwen was Lisan Duijvestijn oppermachtig. De in Pijnacker wonende atlete van Olympus '70 won in 17.43. Tweede werd Sandra van den Berg (Hague Road Runners) in 21.09. De derde plaats was voor de Lierse wielrenster Rozemarijn Ammerlaan, in 21.32.

Agium Runcircuit

Na afloop van de Rijk Zwaanloop werden de eindklassementen van het Agium Runcircuit 2016 bekend. Winnaar werd Michael Gebrehiwet met op de tweede plaats Gerard de Lange uit Maassluis. Winnares werd Carla Ophorst, met Marlies Jongerius als tweede. Het circuit van de 5 kilometerwedstrijden werd gewonnen door Maaslander Fred Louter, voor Jeroen van Aken. Bij de vrouwen won Lisan Duijvestijn, met als tweede Rozemarijn Ammerlaan.