Archieffoto Paul Vis 1

Zaalhandbal: dames Quintus winnen van SEW

De drie selectieteams van Quintus die in actie kwamen, konden twee overwinningen noteren. Zowel de dames als heren 2 wonnen hun wedstrijd. Het eerste herenteam verloor de eerste wedstrijd op Belgische bodem.

Bene-League

Koornneef/Quintus gaat zich steeds beter weren in de Bene-League, echter punten levert het de Heulse ploeg nog niet op. In Hall Omnisport nam Quintus het op tegen HC Visé BM dat voorafgaand aan dit duel pas twee punten behaald had. De enige overwinning van Visé was enkele weken eerder in eigen huis tegen BEVO.

De Belgische ploeg leidde halverwege met 16-12 en dacht de tweede helft minder scherp te kunnen spelen. Zoals zo vaak knokte Quintus zich terug in de wedstrijd en kwam terug tot op één punt. Visé was wakker en wist een 30-26 overwinning te behalen.

Door deze nederlaag is Quintus nog steeds puntloos in deze editie van de Bene-Legue. Visé verdubbelde het aantal punten naar vier.

De reserves van Koornneef/Quintus hebben ook de tweede uitwedstrijd in winst omgezet. In sporthal Matenpark in Apeldoorn won de Heulse ploeg van hekkensluiter AHV Achilles, dat in de eerste twee wedstrijden met gemiddeld acht treffers verloren had. Na dit derde competitieduel is dat nog steeds het geval. Quintus vertrok uit Apeldoorn met een 26-18 overwinning mede door het goede keepen van Marco Dofferhoff en Robbert Kruijnne. De ruststand was 10-8 in het voordeel van de bezoekers. René de Bakker werd topscorer met zeven treffers.

Makkelijk ging het niet, maar Virto/Quintus heeft wel weer twee punten aan het totaal toe kunnen voegen. In de Eekhouthal won de Heulse ploeg de eerste thuiswedstrijd, nadat de eerste thuiswedstrijd gelijk eindigde tegen Venlo. Westfriesland/SEW werd met 22-19 verslagen.

Quintus had gedurende de eerste helft het voordeel in de score, maar gemakkelijk ging dat niet, Beide ploegen maakte te veel technische fouten en dat zette zich ook door in de tweede helft. Na een kwartier spelen was de tussenstand 8-5.Met nog iets minder dan vijf minuten te spelen in de eerste helft kwam SEW zelfs terug tot op één treffer (9-8). Quintus sprintte in de resterende minuten uit naar een 11-8 voorsprong bij rust.

Na de pauze begon Quintus in een hoger tempo en dat resulteerde in een ruimere voorsprong (17-11 en 18-12). SEW kon de achterstand halveren en kwam terug tot 18-15 mede door concentratiegebrek bij de thuisploeg. In de laatste tin minuten wist Quintus deze marge te houden en kwam niet meer in gevaar en won met 22-19. Volgende week gaat Quintus op bezoek bij E&O.