Archief

College Maassluis luistert naar wens horeca

Het college van burgemeester en wethouders van Maassluis heeft geluisterd naar de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De verruiming van de schenktijden voor paracommerciële instellingen, zoals bijvoorbeeld sportkantines van voetbalverenigingen, gaat toch niet door als het aan het college ligt.

KHN Maassluis stelde eind juni nog dat het eerder geopperde voorstel van het college oneerlijke concurrentie op zou leveren. "De leden van de sportverenigingen in Maassluis kunnen dan tot 01:00 doordeweeks en 02:00 in het weekend in de kantine blijven om een drankje te nuttigen, tegen een lagere prijs dan de commerciële horeca. Dit zou voor een flink aantal ondernemers net het laatste zetje zijn en zij zouden niet meer in staat zijn een rendabele exploitatie te voeren", aldus de horecavereniging.

De eindtijden voor de paracommerciële instellingen blijven dus ongewijzigd als het aan het college ligt. Aankomende dinsdag wordt de nieuwe Drank- en Horecaverordening besproken in een raadscommissie en vervolgens waarschijnlijk vastgesteld door de gemeenteraad.

Categorieen:
Maassluis Politiek