Archief

Bijna 30.000 bezoekers voor De Waterman

Zwembad De Waterman in Wateringen heeft dit jaar bijna 30.000 bezoekers getrokken. Ondanks de wisselende weersomstandigheden spreekt het bestuur van de Stichting Waterman Natuurlijk daarom van een geslaagd seizoen. Dat aantal heeft het zwembad jaarlijks nodig om open te kunnen blijven.

Vooral de afgelopen maand heeft het seizoen gered. De laatste woensdag dat het zwembad open was, moesten zelfs mensen worden geweigerd, omdat er 1200 mensen binnen waren. Met het aantal aanwezige vrijwilligers was dat het maximale aantal dat toegelaten kon worden. Het bezoekersaantal wijkt nauwelijks af van dat van vorig jaar.

De Stichting Waterman Natuurlijk, die het open zwembad sinds drie jaar exploiteert, maakt zich wel zorgen. De technische staat van het zwembad is verouderd en er is achterstallig onderhoud. In een brief aan de gemeente Westland is gevraagd snel zekerheid te geven. "Eind september zal het zwembad weer winterklaar gemaakt moeten worden. U begrijpt dat wij dat veel gemotiveerder kunnen doen als we onze werkzaamheden kunnen voortzetten met voldoende armslag om het bad veilig te kunnen beheren."

De gemeente wil onderzoek doen naar het verder openhouden van het zwembad. De noodzakelijke investeringen moeten namelijk van de gemeente komen. De stichting wil graag betrokken worden bij dat onderzoek. Maandag komt De Waterman aan de orde in de vergadering van de raadscommissie Maatschappelijke Omgeving.