Archief
Politie

Politie

Bejaard echtpaar uit Maassluis is slachtoffer babbeltruc

Een bejaard echtpaar aan de Van der Waalsdreef in Maassluis werd donderdagmiddag overrompeld door een babbeltruc. Het is nog niet duidelijk of de daders, een man van ongeveer 46 jaar oud en een vrouw van onbekende leeftijd die zich uitgaven voor politieagenten, ook iets hebben meegenomen.

Het koppel belde rond 13.00 uur aan bij de 80-jarige bewoonster en verklaarde dat ze van de politie waren en een buurtonderzoek deden. Het echtpaar liet hen binnen, waarna hen het hemd van het lijf werd gevraagd over geld en waardevolle spullen. De verdachten liepen ook door de woning om zelf een kijkje te nemen. Daarna verlieten ze het huis.

Een paar uur later begon het echtpaar te twijfelen over het vreemde bezoek en belde met de politie. Toen bleek dat er helemaal geen buurtonderzoek gedaan werd. Het echtpaar weet nog niet of er iets is weggenomen.

Het duo dat zich voordeed als agenten bestaat uit een blanke man van ongeveer 46 jaar oud. Hij sprak accentloos Nederlands, is ongeveer 180cm lang en droeg een bril met donkerkleurig montuur. De vrouw was ook blank, had kort haar en droeg een donkere jas. Wie meer weet, kan bellen met de politie op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Categorieen:
Maassluis 112