Archief

Zilveren penning voor André van den Berg

André van den Berg, de afzwaaiende directeur van Wonen Wateringen, heeft donderdag de zilveren erepenning van de gemeente Westland ontvangen. Hij kreeg die van burgemeester Van der Tak tijdens een afscheidsreceptie in Madestein.

Van den Berg heeft zich gedurende 41 jaar ingezet voor de Wateringse woningcorporatie, eerst als vrijwilliger en de laatste 18 jaar als directeur. Onder zijn leiding is Wonen Wateringen geprofessionaliseerd, "waarbij oog was voor de samenleving en waarbij de huurders werden betrokken en vertegenwoordigd", aldus de gemeente.

Zij stelt dat Van den Berg een grote bijdrage heeft geleverd aan de sociale volkshuisvestiging in Wateringen en Kwintsheul. Daarnaast zet hij zich in voor sportvereniging VELO als lid van de bouwcommissie, secretaris en sinds 2016 trekker van de Task Force VELO.

Erepenning

De erepenning in zilver wordt toegekend aan personen die zich gedurende ten minste 12,5 jaar, bijzondere omstandigheden daargelaten, uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig hebben ingezet voor de gehele streek (het Westland), meerdere organisaties/verenigingen op maatschappelijk, cultureel, sportief of economisch gebied.

De WOS ging eerder deze week op stap met André van den Berg. Bekijk hieronder die reportage.