Archief
Archief WOS Media 2

Archief WOS Media 2

Roemenen en Bulgaren in plaats van asielzoekers

De exploitant van het Polenhotel in Wateringen zit niet met de gebakken peren nu de komst van 275 asielzoekers is afgeblazen. Erik Zantingh verwacht binnen enkele maanden behalve aan circa 80 Polen onderdak te zullen bieden aan ongeveer 200 Roemeense en Bulgaarse arbeidsmigranten.

Zantingh leefde in de overtuiging dat er pas vrijdag een beslissing zou vallen over de locaties voor asielzoekers en werd daarom woensdag volledig verrast door het die dag genomen besluit op provinciaal niveau. Gezien de dalende toestroom van vluchtelingen, hoeven er tot nader order geen nieuwe opvanglocaties te worden geopend.

Gemaakte kosten

Begin februari kwam naar buiten, dat het arbeidsmigrantenhotel aan de De Lierseweg nadrukkelijk in beeld was voor de opvang van asielzoekers. Zantingh heeft sindsdien allerlei kosten moeten maken voor onderzoek en de vergunningaanvraag bij de gemeente. Die kosten hoeft hij niet allemaal zelf te dragen. Hij zegt daarover met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers om de tafel te gaan zitten. "We gaan er op een nette manier uitkomen, zo hebben wij afgesproken", besluit Zantingh.

Categorieen:
Wateringen Economie