Archief
Lisan Duijvestijn op de Bradelierloop - foto Carry Wilmink

Lisan Duijvestijn op de Bradelierloop - foto Carry Wilmink

Gebrehiwet leidt in runcircuit

Met nog één wedstrijd te lopen, gaat Michael Gebrehiwet van het Haagse Sparta aan de leiding in het Agium Runcircuit. Deze hardloopcompetitie omvat negen wedstrijden in de regio; zaterdag wordt het seizoen afgesloten met de Rijk Zwaan Loop in 's-Gravenzande.

De 28-jarige Gebrehiwet heeft een gemiddelde van 950,4 punten. Een plaats onder hem staat Maassluizer Gerard de Lange met 947,4 punten. Erwin Sparreboom uit Hoek van Holland bezet de derde plaats met een puntengemiddelde van 947. Om aan de minimumeis van vijf gelopen wedstrijden te voldoen, moet Sparreboom de Rijk Zwaan Loop uitlopen om in het eindklassement opgenomen te worden.



Bij de vrouwen is de leiding nog steeds in handen van de Honselse Carla Ophorst (1.052), gevolgd door de Wateringse Marlies Jongerius met 935 punten. Joke Immerzeel, evenals Ophorst en Jongerius lid van Olympus '70, completeert de top 3 met een puntengemiddelde van 920.

5 kilometer

Het klassement van de wedstrijden over 5 kilometer wordt geleid door Hagenaar Jeroen van Aken (973), gevolgd door Maaslander Fred Louter (965) en John van der Marel van Voorne Atletiek (956).

Bij de vrouwen staat Lisan Duijvestijn uit Pijnacker bovenaan (978). In haar kielzog volgen Corina Voorn uit Den Hoorn (977) en de Lierse Rozemarijn Ammerlaan (970).