Archief
Plein06

Plein06

Plannen voor getijdenpark langs Waterweg in Maassluis

Het Sterrenbos in Maassluis moet flink op de schop als je de plannen van ontwerpbureau Plein 06 mag geloven. In opdracht van de de gemeente heeft dit bureau een voorlopig voorontwerp gemaakt voor een getijdenpark ter hoogte van de natuurspeeltuin, zo lieten het dinsdagavond zien tijdens een thema-avond hierover in het stadhuis.

Om zo'n getijdenpark te realiseren, moet het fietspad naar binnen verlegd worden, zodat er een grotere inham ontstaat in een van de bochten. Daar kan dan met verschillende lagen aan een natuurlijk oever worden gewerkt.



Hogere waterkwaliteit

Het plan is eigenlijk ontstaan uit een opdracht van Rijkswaterstaat om te werken aan een hogere waterkwaliteit. Toen de gemeente Maassluis daar van hoorde, werd dit door wethouder Pleijsier als een kans gezien om de kwaliteit van het gebied langs de Waterweg te verhogen.

De vraag is nu vooral, hoe het gefinancierd gaat worden. De kosten worden geraamd op maximaal twee miljoen euro. Rijkswaterstaat betaalt sowieso een deel. Er wordt nog gezocht naar andere partijen die wellicht mee willen betalen, zoals bijvoorbeeld het Rotterdamse Havenbedrijf. Daarnaast moet nog bepaald worden, hoeveel meter in lengte het getijdenpark moet worden, 300 meter (wens Rijkswaterstaat) of 800 meter (wens gemeente).

Categorieen:
Maassluis Algemeen