Archief
Tom van den Nieuwenhuizen foto via GroenLinks

Tom van den Nieuwenhuizen foto via GroenLinks

Mister Gay tegen Maassluis: 'Hang de regenboogvlag uit'

Tom van den Nieuwenhuijzen, dit jaar Mister Gay Netherlands, roept onder andere de gemeente Maassluis op om de regenboogvlag uit te hangen op 11 oktober. Dat blijkt uit de ingekomen stukken van de gemeente. Op 11 oktober is het Nationale Coming-Outdag.

De Nationale Coming-Outdag wordt onder meer zichtbaar gemaakt door provincies en gemeenten die de regenboogvlag uithangen, op bijvoorbeeld het stadhuis. In 2015 deden al meer dan 80 gemeenten in Nederland mee aan dit initiatief, waaronder de gemeente Westland.

In Westland gaat men zelfs nog een stuk verder. Zo is er in samenwerking met vier andere gemeentes en belangenorganisaties COC Haaglanden en DWH een zichtbaarheidscampagne uitgewerkt. Het doel van de campagne is duidelijk maken dat een Coming Out, uitkomen voor wie en wat je bent, niet voor iedereen even gemakkelijk en vanzelfsprekend is.

Van de Nieuwenhuizen is behalve Mister Gay Netherlands ook wethouder voor GroenLinks in het Brabantse Son en Breugel. Elk jaar is er een nieuwe Mister Gay verkiezing, waarbij er wordt gezocht naar een nieuw rolmodel voor Nederlandse homo's en lesbiennes.