Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

'Lange Broekweg gevaarlijker na asfaltering'

Bij fietsers en ook andere gebruikers van de Lange Broekweg tussen Naaldwijk en De Lier is het gevoel van onveiligheid toegenomen na de recente asfaltering van deze weg. Op sommige plekken is er een beangstigend hoogteverschil tussen het wegdek en de graskant. De fractie Westland Verstandig heeft er inmiddels vragen over ingediend bij het college van B en W.

De nieuwe asfaltlaag is ongeveer een maand geleden aangebracht op het weggedeelte tussen de Zandheullaan en de Kasteelweg. "Als een auto van de weg schiet, kan deze met geen mogelijkheid meer de weg opkomen met alle gevolgen van dien. Voor fietsers betekent dat een gevaarlijke en onveilige situatie. Ook kunnen fietsers vallen", aldus de fractie.

Westland Verstandig merkt op dat het probleem niet over de hele lengte van de Lange Broekweg speelt, maar wel op heel veel plekken. "Aanvullende maatregelen zijn nodig en voorts het is nodig om het hoogteverschil te doen verdwijnen", aldus de fractie, die wil weten of het college van plan is maatregelen te nemen om de situatie te verbeteren.Soortgelijke bermproblemen hebben in 2012/2913 tot ongelukken geleid op de naburige Zandheullaan. Onlangs heeft de gemeente Westland over een afstand van 700 meter zogeheten bermbeton aangebracht langs de Galgeweg in Naaldwijk.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" mozallowfullscreen="" src="https://player.vimeo.com/video/183480785" webkitallowfullscreen=""></iframe>