Archief

Gemeente praat met omwonenden over oprit De Tuinen

In oktober houdt de gemeente Westland een informatiebijeenkomst voor de omwonenden van de oprit naar de parkeergarage van winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. Dit laat het college van B en W weten in antwoord op vragen van de fractie Westland Verstandig. Overigens staat de aanleg van de voorgenomen tweede oprit momenteel op losse schroeven.

Westland Verstandig had vragen gesteld, omdat er nog geen contact met de omwonenden is geweest over een tweede oprit. De verklaring van het college is: "Er zijn meerdere investerende partijen betrokken bij de realisatie van de tweede oprit. Hierover was overeenstemming om in het vierde kwartaal te starten met de realisatie. Echter een van de partijen heeft haar toezegging vooralsnog vrij recent ingetrokken. Omdat nu de noodzakelijke overeenstemming tussen investerende partijen ontbreekt, heeft er nog geen communicatie met de omgeving plaatsgevonden."

De gemeente gaat dus, ongeacht de bestaande onzekerheid, toch met de omwonenden in gesprek. Maar is er überhaupt nog wel de noodzaak aanwezig voor een extra oprit?, zo vroeg Westland Verstandig zich af. Het college wijst er op, dat sinds langere tijd (meer dan vijf jaar) het bezoekersaantal van De Tuinen terugloopt. "Dat is geen ontwikkeling die recent is opgetreden en waardoor de tweede oprit van De Tuinen niet meer nodig zou zijn. De tweede oprit is bedoeld om de doorstroming te verbeteren, ook bij lagere bezoekersaantallen", aldus het college.