Archief
Arlington County

Arlington County

Onderzoek naar subsidie groene daken

De gemeente Westland is bereid te onderzoeken of de aanleg van groene daken gesubsidieerd kan worden. Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van de raadsfractie van Progressief Westland (PW). B en W zijn het met PW eens dat groene daken een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van regenwateroverlast.

Ook wordt bekeken of de waterbergingseis bij bouwprojecten deels kan worden verminderd als de bouwer waterbergende daken aanlegt. Wel wijst het college erop dat bestaande dakconstructies ontoereikend kunnen zijn om een groen dak aan te leggen. Als de gemeente zou besluiten subsidie te verstrekken, zullen er ook eisen gesteld moeten worden, aldus het college.

Overigens sluit de gemeente verschillen in subsidiering bij voorbaat niet uit: gedacht kan worden aan een hoger bedrag in gebieden waar de waterbergingsopgave groter is. De eventuele mogelijkheden voor koppeling van het verwijderen van asbestdaken aan de toepassing van groene daken zullen in het onderzoek worden betrokken.

Categorieen:
Westland Politiek